Ритуали за красота: Химичен пилинг на лице

04 February 2017
Когато вече си на 34 разбираш, че красотата може и да не е магия, но със сигурност е ритуал. Изисква постоянстово, точна рецепта и някой, който знае точно какво прави. Затова и се доверих на професионалистите от beauty студио Envy Me, които определено имат достатъно опит в поддържането на красотата. Особено през зимата, когато и косата, и кожата са подложени на тежки усложия и бързо се изтощават. 

Днес ще ви разкажа за първия ми химичен пилинг. Няма да изпадам в лекции какво точно представлява, защото ще оставя това в ръцете на професионалистите. Повече за процедурата теоритично може да прочетете тук, а аз ще ви разкажа как преживях пилинга на практика. 

Това, което бях чувала е, че е доста неприятна процедура. Всъщност за мен се оказа, че това определение на важи. За начало получих почистване на лицето с леки, масажиращи движения, което ми се видя много приятно, особено за финал на работната ми седмица в петък вечер.


След това усетих съвсем леко парене при нанасянето на самия пилинг. Нищо болезнено, нищо непоносимо (дори и с моя много-много нисък праг на болка). Последваха 10 минути, в които приятно се излежавах, докато магическите съставки и киселини свършат работата си, а именно да премахнат мъртвите ми клетки и да обновят кожата на лицето ми, за да се почувствам отново на 23. 


Следващият етап отново причинява лек дискомфорт, усеща се парене, но за много кратко, а и раздвижването на въздуха около теб значително помага. 
Дойде ред на маската за лице, която да успокои кожата след процедурата. 

Крайният резултат: 
Това, което най-много ми хареса, че веднага след пилинга можех да продължа социалния си живот - имах уговорка за вечеря с приятелки и се надявах да не съм червена като домат след процедурата. За щастие не бях, напротив - кожата ми беше сияйна и дори нямах нужда да слагам грим, за да се чувствам комфортно. 
На следващия ден определено усетих разлика още със сутрешното измиване на лицето си - кожата ми беше значително по-мека и гладка, тенът на лицето ми беше по-равномерен, липсваха повечето широки пори, които по традиция имам в зоната под очите. 


Това, което трябваше да не забравям е да слагам слънцезащитен продукт в следващите поне 2 седмици, за да предпазвам кожата си, тъй като след такава процедура е много фоточувствителна. 

Единственият страничен ефект при мен беше леко белене в зоната на челото, между веждите ми, но предполагам, че защото там е най-чувствителната част от лицето ми и паренето по време на процедурата бе най-осезаемо именно там. Препоръчвам ви, ако усетите такъв участък от лицето си по време на пилинга, да споделите и там процедурата да бъде завършена по-бързо. 

Без значение дали сте го опитвали вече или не, препоръчвам ви химичния пилинг на лицето, особено в този сезон, защото много бързо ще откриете разлика с предишното си състояние и наистина ще подарите на кожата си нов живот. Особено, ако се доверите на специалисти, като тези в Envy Me! Последвайте ги и във Facebook, за да следите още идеи какви ритуали за красоота е добре да спазвате през зимата. 


Още от категорията

EVE Duet на AVON - двойно предизвикателство към теб

Всеки нов ден в още едно предизвикателство в откриването на поредния микс, който мога да направя с EVE Duet. 

Спечели пълна промяна от Envy Me

Включи се в нашата игра и може да спечелиш нова визия за 8 март!
 

ΑΗΚΕΤΑ

Една майка...


ГЛАСУВАЙ
Getting poll results. Please wait...
Никога не знаеш кога ще срещнеш новата си най-добра приятелка. Или ще загубиш старата!
Близнаците са добри слушатели. И още по-добри разказвачи на тайни. .