Микроблейдинг - всичко, което трябва да знаеш за него

04 December 2016
Когато за първи път чух думата МИКРОБЛЕЙДИНГ нямах абсолютно никаква представа какво е това. Но ми стана много любопитно, още повече, че симпатичните дами от студио за красаота Envy Me, които всъщност ме запалиха за идеята, разказваха за процедурата от личен опит. А това, което видях на лицата им определено ми хареса. Затова, когато се прибрах вкъщи на един дъх прочетох информацията в сайта им по темата и направих допълнително проучване онлайн, за да започна все по-силно да се самоубеждавам, че въпреки страха си от подобни процедури, може би трябва да се пречупя и да опитам. 

Странно е, как ние жените, винаги искаме да променяме нещо в себе си, да търсим по-добрата си версия и сме готови да преминаваме личните си граници, само за да видим крайния резултат. Точно това се случи и с мен, момичето, което за 34 години нито веднъж не бе променяло веждите си. И скочих директно в дълбокото. 

В срада вечер, след работа, бях на точното място - ул. Нишава 99 и леко нервно очаквах да се поддложа на първата подобна процедура в живота си. Бях малко притеснена, но момичетата в салона успяха да ме разсеян от подтискащите мисли и да ме насочат в малко по-позитивна посока. Успокоиха ме и с нанасянето на локална упойка под формата на крем в зоната над очите, както и с достатъчно информация за това, което ми предстоеше, за да мога да се почувствам уверена и наясно със ситуацията. 

Дамата, която извършва процедурата, беше изключително любезна, разбираща и подходи към мен не просто професионално, но и много човешки. Обясни ми, че за начало ще трябва да оформи малко веждите ми (както вече ви споделих аз никога не го бях правила), след което със специални инструменти успя виртуално да разчертае лицето ми, за да ми предложи оптимално добрата форма вежди за лицето ми, спрямо пропорциите и естествените ми дадености. Маркира промените и преди да пристъпи към сериозната част ми даде да се видя, обсъдихме какво ми харесва, какво може да се промени и най-страшното започна. Ако кажа, че не е болезнено ще излъжа. Боли, при това достатъчно, за да си помислиш, че ние жените наистина сме луди, за да си причиняваме това доброволно. Но...болката е за кратко. Самата процедура по създаване на новите вежди е само няколко минути и големия шок наистина е само в началото. А и откровено казано аз съм с изклюзчително чувствителна кожа, дори само при отскубването на един косъм изтръпвам цялата. Така че щом аз преживях процедурата, всеки може. 

Най-хубава е финалната част. Този момент, в който болката вече е в миналото, отново се усещаш жива и диваш равномерно. Макар че сърцето ти все още е леко свито при мисълта какво точно ще видиш в огледалото, когато се погледнеш. Моето въображение рисуваше наистина страшни картини. А реалността се оказа тотално различна. Няма да лъжа, за имах опасения как няма да се харесам, как ще бъда ужасена от новия вид на веждите си, че ще бъдат чачервени и сттряскащи. Нищо подобно - когато се видях останах приятно очарована. По време на процедурата ме предупредиха, че в първите няколко дни веждите ще са по-тъмни и дебели, но ще избледнеят. Много жени не се харесвали в тези първи няколко дни и затова и моите очаквания бяха, че ще ми е трудно да се възприема. Но нямах подобен проблем, дори напротив - много харесах новата си форма, цвета, всичко. Нямаше и това страховито зачервяване, което си представях. Можех спокойно да си тръгна от салона и да отида дори на среща. Жалко, че нямах такава, за да представя на нея новите си вежди. 


                             ПРЕДИ                                                                       СЛЕД
   

След това козметично приключение научих няколко неща за микроблейдинга, които със сигурност мога и искам да ви споделя:
- ако сте от жените, които са си причинявали много неща на веждите и в момента не може да си позволите да излезете навън без да загубите поне 10 минути, за да имате такива на лицето си, то микроблейдингът наистина е за вас
- ако не харесвате сегашната си форма или просто искате да я подчертаете и да я направите още по-изразителна - опитайте, мисля, че това ще бъде едо решение, за което няма да съжалявате
- най-хубавото на микроблейдинга е, че не е за цял живот. Специалистите казват, че след около година изчезва напълно и отново ще си бъдете 100% естествени, а ако много сте харесали ефекта от процедурата - няма никакъв проблем да го повторите
- не се изисква някаква особено специална грижа след процедурата. Препоръчаха ми първата седмица да използвам крем, с който да хидратирам и овлажнявам кожата се, за да не се изсуши и да хване коричка, но лично аз използвах крена само 2-3 дни, след което прецених, че се чувствам добре и нямах нужда повече от него.
- много ми хареса, че дамата в Envy Me запази моята форма на веждите, като всъщност само я подобри и подчерта. Така останах себе си, чувствах се добре и комфортно с промяната, която беше част от мен и сега всеки ден се радвам на новите си стари вежди. 
- определено трябва да направиш процедурата при доказан специалист. Едва ли щях да се чувствам толкова добре, ако бях на друго място. В Envy Me опрделено имат достатъчно опит в микроблейдинга и смятам, че такива опити човек не трябва да прави на случайни места, особено, когато залага лицето си. 
- процедурата не е от най-евтините, но е инвестиция, която си заслужава и в крайна сметка ти спестява време, пари и липса на самочувствие. 

Надявам се, че сте научили повече за микроблейдинга от моя личен опит, а за всичко, което ви вълнува около процедурата и не сте открили в този пост, спокойно може да попитате студио за красота Envy Me


Още от категорията

EVE Duet на AVON - двойно предизвикателство към теб

Всеки нов ден в още едно предизвикателство в откриването на поредния микс, който мога да направя с EVE Duet. 

Спечели пълна промяна от Envy Me

Включи се в нашата игра и може да спечелиш нова визия за 8 март!
 

ΑΗΚΕΤΑ

Една майка...


ГЛАСУВАЙ
Getting poll results. Please wait...
Никога не знаеш кога ще срещнеш новата си най-добра приятелка. Или ще загубиш старата!
Близнаците са добри слушатели. И още по-добри разказвачи на тайни. .