4 въпроса, които трябва да си зададеш ДНЕС

27 October 2016
Сезонът на въпросите и равносметките неумолимо чука на вратата и докато се чудиш дали да го поканиш в главата си, може да потренираш с тези 4 теми за размисъл между всички други неща, които съм сигурна, че чакат в to-do-листата ти. 


1. Колко време от деня си прекарваш в консумиране на това, което другите са създали? Колко от деня ти минава в създаване на нещо твое? 

Да, въпросите станаха два, но това е неизбежно, когато търсиш смислен отговор. Истината е, че сме се превърнали в консуматори, каквито едва ли някой някога преди нас е бил. И това е не толкова тъжно, колкото жалко. Жалко за целия този потенциал, който носиш в себе си и умело прикриваш под повърхността на така нареченият ни удобен и комфортен живот. И да, може би вече няма как да откриеш топлата вода, но пък има толкова много други неща, които би могъл да надградиш...да подобриш...и преди да се усетиш вече ще си създал нещо. Нещо, което ще искаш да носи твоят етикет.

2. Как да построиш платформа тази година, на която да стъпиш за успехите си през следващата?
Наскоро гледах едно интервю с Джим Кери, в което той разказваше как си е визуализирал всичко, което по-късно му се е случило. Когато бил беден и неизвестен си представял как в банковата му сметка има 10 милиона долара и всеки известен режисьор в Холивуд търси телефона му, за да му се обади с предложение да играе в негов филм. Факт е, че сега има всичко това, но едва ли, ако само бе лежал на дивана в хола си щеше да го постигне. До успеха се стига стъпало по стъпало и няма как да се изкачиш до горе, ако не започнеш от долу. Поне в онзи честен, почтен и може би малко старомоден вариант, в който аз разбирам успеха - осъзнат и заслужен. 

3. Правиш ли нещо, което наистина има значение?
Не ми се иска да се впускам в онази тема-плаващ пясък за Смисъла, но в края на деня не е ли наистина важно да можеш да си отговориш на този въпрос. Дори това "има значение" да не е откриване на живот в Космоса, а просто целенасочени действия да се превърнеш в по-добър човек заради децата си или да обичаш по-безрезервно отколкото си представяш, че можеш. Въпрос на възможности и разбирания, нали?

4. Как да направиш живота си по-цветен?
Обръщайки се назад си казвам, че 20-те си години съм изживяла вълнуващо. И не съжалявам за нито едно приключение! А ти? Днес, днес обаче не съм сигурна, че не съм се предала на Сивата страна. Може би етапът от животът ми го изисква, може би така е в средата на 30-те, когато пренареждаш преоритети си на масата и животът ти вече е друг. Но знам едно - не съм се отказала и не спирам да правя планове как пак да бъде цветно. Както казваше Джим Кери - "Визуализирай и ще се случи"!Още от категорията

Неповторимото повторение на една Ел

Мислим си, че някои неща никога повече няма да ни се случат. 
Да се влюбим отново...
Да позволим да ни разбият сърцето отново...
Да се завърнем към най-забавния период в кариерата ни отново...

Кратък update: какви ги върша през последните месеци

Със сигурност от мен зависи да не изоставям блога си. Без значение дали е останал някой, който да го чете след толкова време на отсъствие.
 

ΑΗΚΕΤΑ

Една майка...


ГЛАСУВАЙ
Getting poll results. Please wait...
Никога не знаеш кога ще срещнеш новата си най-добра приятелка. Или ще загубиш старата!
Близнаците са добри слушатели. И още по-добри разказвачи на тайни. .